Geoloog en Vechtgebiedkenner Steven de Clercq.
Geoloog en Vechtgebiedkenner Steven de Clercq.

Kunstcafé: kamermuziek, schilderijen en geologie

Algemeen

HUIZEN - Kunstcafé Huizen heeft 24 februari om 20.00 uur in De Boerderij aan de Hellingstraat drie verschillende onderwerpen op het programma staan: kamermuziek, oude schilderijen en de geologie van het Vechtplassengebied. Respectievelijk Duo Silencia, Toon Wildeboer en Steven de Clercq staan garant voor een boeiende avond.

Toon Wildeboer (81) is kunstschilder, taxateur en restaurateur. Hij kwam de afgelopen weken ineens in het nieuws doordat hij de bij toeval gevonden schat aan schilderijen van Tijmen Moll gaat restaureren.

De werken zijn in slechte staat, maar Wildeboer ziet alle kans om ze weer toonbaar te maken. Het uiteindelijke doel is dat ze in de collectie van het Huizer Museum komen.

Muziek
Duo Silencio zorgt voor de muziek en is de muzikale ontmoeting tussen pianiste Natalja Korobanjko en saxofonist Christiaan van der Weij. Hun optredens zijn spannend en tegelijkertijd toegankelijk, doordat ze breken met het vaste patroon van het 'klassieke concert' en de interactie met hun publiek opzoeken.

Geoloog
Steven de Clercq is, net als het bestuurslid van de Stichting Kunst & Cultuur Huizen Frans R. Bianchi, geoloog. Hij is tevens bestuurder bij de Vechtplassencommissie die al in 1936 werd opgericht en toezicht houdt op de natuurlijke-, milieu-, culturele en landschappelijke waarden van de rivier de Vecht tussen Utrecht en Amsterdam.

Samen met kunsthistorica Juliette Jonker-Duynstee maakte hij een boekje over de historische verbintenis van Amsterdam met de Vechtstreek, 'Gouden Bochten'.

De avond is gratis toegankelijk. Wel wordt er een vrijwillige bijdrage gevraagd voor de kosten van de avond.

Uit de krant