Op de plek van Albert Heijn zou een passage kunnen komen met een foodmarkt of een andere trekker.
Op de plek van Albert Heijn zou een passage kunnen komen met een foodmarkt of een andere trekker.

Twee werkgroepen bezig met toekomst centrum

Algemeen

HUIZEN - Henk Mos van het Huizer Initiatief Platform (HIP) is blij met de ontwikkelingen rond het project-Keucheniusstraat. "Alle deelnemers kennen elkaar nu wel en weten ook waar de verschillende belangen zitten."

"We kijken echter naar de dingen waar we elkaar wel in kunnen vinden. Je merkt wel dat wij als HIP er bijvoorbeeld al langer mee bezig zijn en een voorsprong hebben. Het is een leerproces, maar je ziet een enorme positieve ontwikkeling. Er komt nu echt schot in."

Werkgroepen
Hij vertelt dat er nu twee werkgroepen zijn gevormd binnen de participatiegroep waar naast de gemeente en het HIP ook winkeliersvereniging Hart van Huizen en Vrienden van het Oude Dorp in zitten.

De eerste groep houdt zich bezig met de winkelmarkt en inventariseert wat er is en wat er nog in het centrum aan winkels zou moeten komen. "Deze groep staat onder leiding van Gert Jan de Lange van Hart van Huizen."

"Het sterke punt is dat we de behoefte en de wens op elkaar willen afstemmen. Willen we bijvoorbeeld wel of niet een tweede supermarkt in het centrum, wel of niet een Action?"

Naarderstraat
"Maar we kijken ook breder dan alleen het ontwikkelen van het gebied aan de Keucheniusstraat. Als je het bijvoorbeeld hebt over parkeren, dan zou je ook kunnen kijken of je niet beter bij de Naarderstraat ondergronds kunt parkeren. Dat is goedkoper."

"Wij hebben met een aantal experts al gekeken naar zo'n oplossing en leggen die ook aan de gemeente voor om mee te nemen in de ontwikkeling van het centrumgebied."

Stedelijke ontwikkeling
De tweede werkgroep houdt zich bezig met de stedelijke ontwikkeling en bijvoorbeeld dat parkeren. "In deze groep worden vragen besproken als waar wil je winkels in Huizen, eventueel een hotel, een bibliotheek, het Huizer Museum, een markt."

"Dit is breder dan alleen het centrum. Zo ontwikkel je een visie en zorg je ervoor dat wat je straks ontwikkelt aan de Keucheniusstraat past in deze visie."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant