Minder wooneenheden voor statushouders in de school en meer voor sociale huur.
Minder wooneenheden voor statushouders in de school en meer voor sociale huur.

Minder statushouders school Jacob van Campenstraat

Algemeen

HUIZEN - De gemeente heeft de wens van omwonenden voor een andere verdeling van de wooneenheden in De Wijngaard aan de Jacob van Campenstraat gehonoreerd. Er zullen nu maar 4 wooneenheden voor statushouders komen in plaats van de oorspronkelijke 12.

De inwoners wilden meer spreiding over de wijk van statushouders en hebben gisteren per brief gehoord dat hieraan voldaan wordt. "Voor acht andere gezinnen zoekt De Alliantie woonruimte verspreid over Huizen, inclusief de wijk rond de Wijngaard", aldus de gemeente.

"Als bewoners rondom de Wijngaard opteren voor woonruimte in De Wijngaard dan kan hun vrijgevallen woning ook voor statushouders toegankelijk zijn."

Voorrang
In plaats van 4 eenheden voor sociale huur worden dit er nu namelijk 12, waarvan er voor 8 de intentie is om voorrang te geven aan wijkbewoners.

In de oorspronkelijke plannen was ook een plek ingeruimd voor 9 jongvolwassenen die een lichte vorm van begeleiding van Sherpa nodig hebben. Dit aantal blijft gehandhaafd.

Bewonersplatform
Daarnaast concludeert het college dat er aandacht moet zijn voor de leefbaarheid in de wijk. Veel bewoners zien hun wijk graag wat netter en er is behoefte aan meer contacten in de buurt. Om die reden wordt er een bewonersplatform opgericht. Tijdens de inloopbijeenkomst op 13 februari waar over de plannen van de gemeente werd gesproken, hebben vijf bewoners zich hiervoor aangemeld. De gemeente gaat binnenkort met dit platform in gesprek. 

Uit de krant