Afbeelding

Tweede Montessorischool dicht na brand

Algemeen

HUIZEN - Vermoedelijk een vaatwasser heeft gisteravond voor brand gezorgd op de Tweede Montessorischool in het Holleblok.

De brand brak rond kwart voor zeven 's avonds uit en werd ontdekt door een schoonmaker, die direct de brandweer alarmeerde.

Geventileerd
De brandweer heeft de vaatwasser naar buiten getild om erger te voorkomen. Daarna is het schoolgebouw geventileerd.

Update
De school is vandaag en maandag in ieder geval gesloten. Er wordt op dit moment hard gewerkt aan een plan voor volgende week en hierover is vanmiddag overleg met de gemeente.

Laatste update
De school blijft nog tot en met woensdag dicht. Bij nader inzien is de schade groter dan verwacht. "Er is vooral veel roetschade. De rook is in alle kieren en gaten gekropen. Dat moet eerst worden schoongemaakt."

Daarnaast is het materiaal afgekeurd. "Dat hebben we nu opnieuw besteld en we verwachten dat dit woensdag binnen is." Zowel de school als het schoonmaakbedrijf werken er hard aan om alles op tijd af te hebben. Zelfs het weekeinde is men nog bezig.

De Tweemaster
De twee groepen 7/8 zullen vanaf donderdag tijdelijk onderdak vinden in de naastgelegen school De Tweemaster en binnen de school wordt wat geschoven, zodat iedereen dan weer les kan krijgen.

Uit de krant