Annieke Dohmen (rode jas) praat met agent Rick. Ze mocht vorige week vrijdag een dienst met de politie meedraaien.
Annieke Dohmen (rode jas) praat met agent Rick. Ze mocht vorige week vrijdag een dienst met de politie meedraaien.

Winnares Facebookactie mee met de politie

Algemeen

HUIZEN - Een dienst meedraaien met de politie: de 18-jarige Annieke Dohmen zag dat wel zitten en reageerde op de oproep van de Politie Huizen, die hiervoor een actie had opgezet via de Facebookpagina.

Iedereen die graag een keer een dienst wilde meemaken, kon een reactie plaatsen met een motivatie. Uit meer dan honderd reacties werd zij uiteindelijk als de gelukkige uitgekozen die zich vorige week vrijdag op het politiebureau mocht melden om met agenten Thijmen en Rick een dienst mee te draaien.

Ogen openen
Van tevoren was Annieke wel positief gestemd over de politie en ze had het idee dat meerijden de ogen zou openen van menig mens.

Stipt om drie uur loopt Annieke het politiebureau van Huizen binnen en neemt plaats in de wachtruimte. Ze is de winnares van de Facebookactie en mag die middag en avond een dienst meedraaien met de politie van Huizen.

Ze had in eerste instantie nooit verwacht dat ze uitgekozen zou worden. "Zoals met wel meer acties verwachtte ik er niet zo veel van." Toch besloot ze mee te doen.

Motivatie
Als motivatie schreef ze dat ze het een 'goed initiatief vond' en dat het 'menig mens de ogen wel een stukje zou openen'. Ook zou ze het in het kader van haar opleiding een goede oriëntatie vinden.

Op dit moment zit ze in het eerste jaar van de VeVa-opleiding: Veiligheid en Vakmanschap. Deze vooropleiding laat studenten proeven aan het vak van bijvoorbeeld militaire verpleging. Als ze de opleiding heeft afgerond, kan ze solliciteren bij Defensie.

Verrast
Ondanks dat ze graag meewilde, was ze verrast toen ze van vrienden te horen kreeg dat ze was geselecteerd. "Ik werd door vrienden in het bericht getagd en zag opeens dat ik had gewonnen", vertelt Annieke op het politiebureau.

Na een screening en wat afspraken rondom geheimhouding was het alleen nog wachten tot de bewuste dag eindelijk zou aanbreken. Ze verwacht er veel van. "Soms zijn mensen negatief of hebben ze kritiek op de politie, maar ik ben wel positief."

Eerste melding
Om tien over drie arriveren agenten Thijmen en Rick, die vanaf het bureau in Naarden moesten komen. Met een kopje koffie in de hand loopt Annieke achter de agenten aan naar een lege ruimte met een grote tafel.

Rick en Thijmen willen net beginnen met hun introductiepraatje als over de portofoon de eerste melding binnenkomt. Snel springen de agenten op en lopen richting de achterkant van het kantoor, met Annieke in hun kielzog.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant