Een taartdoos vol met handtekeningen werd vanmorgen overhandigd aan gedeputeerde Elisabeth Post.
Een taartdoos vol met handtekeningen werd vanmorgen overhandigd aan gedeputeerde Elisabeth Post.

Handtekeningen tegen vrije busbaan overhandigd

Algemeen

HUIZEN - Het bewonerscollectief heeft vanmorgen de 3308 ingezamelde handtekeningen tegen een vrije busbaan overhandigd aan gedeputeerde Elisabeth Post.

Dit deed het collectief in een volle vergaderzaal, waar de stuurgroep HOV zou gaan vergaderen. Ook diverse raadsleden en ondertekenaars waren aanwezig om hun steun aan dit bewonersinitiatief te geven.

Vragen
In haar speech benadrukte initiatiefneemster Dian Vrijmens de vragen die er leven. "Waarom gaan we miljoenen uitgeven voor 20 seconden tijdwinst."

Volgens het collectief is het nergens voor nodig om zo veel geld uit te geven en ook nog eens bomen te kappen, omdat er als alternatief meegereden kan worden door de snelle bus over 't Merk. "Dit is een gelijkwaardige variant."

Afspraak
Gedeputeerde Elisabeth Post die met de provincie gaat over de aanleg van de snelle busbaan zei toe de vragen te willen beantwoorden, maar daar moest dan wel een afspraak voor worden gemaakt. Een aanbod waar het collectief graag op in zal gaan.

Verder gaf zij inhoudelijk nog geen reactie. "Ik ga er niet alleen over. We nemen de handtekeningen mee en die worden als ingekomen stuk verder behandeld."

Lees ook het artikel over de ingezamelde handtekeningen in het HuizerNieuws.

Uit de krant