Afbeelding

Ondernemersvereniging: 'Oostermeent vuurwerkvrij'

Algemeen

HUIZEN - Als het aan de ondernemersvereniging van de Oostermeent ligt zal het winkelcentrum voortaan vuurwerkvrij zijn. Dit naar aanleiding van de gebeurtenissen rond de vorige jaarwisseling.

In een brief, gestuurd aan het college van burgemeester en wethouders, wordt dit verzoek kenbaar gemaakt. "Er is genoeg over te doen geweest en wij mogen aannemen dat de gebeurtenissen rondom ons centrum zijn opgeslagen in een dossier", stelt Anita Koning in de brief.

Vuurwerkbommen
Koning is voorzitter van de ondernemersvereniging en eigenaar van de juwelierszaak. Hier werd rond de jaarwisseling tot twee keer toe de voordeur weggeblazen door vuurwerkbommen.

Daarnaast was er sprake van veel vernielingen en overlast van hangjongeren. De totale kosten van alle incidenten lagen boven de 10.000 euro, maakte de gemeente later bekend.

Rustmaat
Ook voor de inwoners van verzorgingscentrum de Rustmaat, grenzend aan het winkelcentrum, is het een betere oplossing. "Met de overmatige hoeveelheid knallen zijn vele ouderen in gedachten bij de oorlog en durven velen de deur niet meer uit", vertelt Koning.

"Daarnaast hebben ook de bewoners rond het centrum veel overlast van vuurwerk en de daarbij behorende hangjeugd.''

Alternatief
Als alternatief voor het winkelcentrum, waar veel jongeren hangen die met vuurwerk knallen, noemt de ondernemersvereniging de speeltuin bij de ijsbaan. Deze hangplek, naast de honkbalvelden van Zuidvogels, heeft geen huizen in de directe omgeving en hier kan weinig worden vernield. "Dit is een mooie optie voor de jeugd om naartoe te laten gaan."

Morgen bespreekt de raad in zijn vergadering het verzoek van de ondernemersvereniging voor een vuurwerkvrij winkelcentrum.

Uit de krant