De verdachten reden zichzelf klem op het strand bij de Gooimeerpromenade. (foto's: Bastiaan Miché)
De verdachten reden zichzelf klem op het strand bij de Gooimeerpromenade. (foto's: Bastiaan Miché)

Daders inbraak Blaricum aangehouden op Gooimeerpromenade

Algemeen

HUIZEN - De politie heeft vanmorgen na een achtervolging op de Gooimeerpromenade in Huizen diverse verdachten aangehouden na een inbraak op de Kruidvat in Blaricum. De politie heeft daarbij meerdere schoten gelost.

Een ooggetuige zag de inbraak plaatsvinden, belde direct met 112 en gaf het kenteken en het type auto door. Hierop heeft de politie diverse vluchtroutes kunnen afsluiten.

Achtervolging
De verdachten bleken al op de A27 te zitten, waarop de achtervolging werd ingezet. De verdachten reden vervolgens de snelweg weer af en reden richting het 4de kwadrant in Huizen.

Hier reden de verdachten zichzelf klem op  het strand langs de Gooimeerpromenade. Met behulp van de politiehelikopter werden diverse verdachten aangehouden. Hierbij zijn door de politie meerdere waarschuwingsschoten afgevuurd.

Onderzoek
De auto is later door Bergnet van het strand gehaald. Wat de uiteindelijke buit was, is nog onbekend. De politie doet verder onderzoek naar de inbraak.

Update
De politie heeft uiteindelijk twee verdachten aangehouden. De eerste had zich onder de auto verstopt en de tweede in een tuin van de woning.

Het gaat om een 37-jarige man uit Hilversum en een 33-jarige man uit Almere. De auto is in beslag genomen voor nader onderzoek.

De inbraak vond plaats bij de Kruidvat aan de Dorpsstraat in Blaricum.

Uit de krant