Cees Alders (l), voorzitter van de Stichting Oldtimer Festival Huizen, is niet blij met het voorstel om het huidige subsidiebeleid te hanteren.
Cees Alders (l), voorzitter van de Stichting Oldtimer Festival Huizen, is niet blij met het voorstel om het huidige subsidiebeleid te hanteren.

College wil toch huidige beleid subsidie behouden

Algemeen

HUIZEN - Het college adviseert de raad om het huidige beleid voor subsidieaanvragen te behouden. Het huidige systeem is volgens onderzoek de meest gebruiksvriendelijke manier, concludeert het college. 

Tijdens de financiële gemeenteraadsvergadering in oktober beloofde wethouder Marlous Verbeek dat voor het aanvragen van subsidies voor evenementen duidelijker criteria moesten komen.

Verdeling
Dit naar aanleiding van vragen uit de raad over de totstandkoming van de verdeling en de hoogte van subsidies. Nu blijkt dat het college tevreden is over het beleid adviseert het de gemeenteraad het huidige systeem te handhaven.

Al tijdens de gemeenteraad van juni vorig jaar was er onduidelijkheid over de verdeling van de subsidies. Op dit moment wordt er jaarlijks 95.000 euro beschikbaar gesteld voor evenementen.

Huizerweek
Een groot gedeelte gaat al langere tijd naar de organisatie van de Huizerweek. Hier kunnen de Botterdagen - 14.000 euro - de Huizerdag - 20.000 euro - en het Oldtimer Festival Huizen - 6.000 euro - mee worden georganiseerd.

De rest van het bedrag is voor de organisatie van Koningsdag en de sinterklaasintocht. Onduidelijk was echter waarop de verdeelsleutel is gebaseerd.

Vraagtekens
Cees Alders, voorzitter van de Stichting Oldtimers Huizen, zet vraagtekens bij deze verdeling. Wethouder Verbeek poogde in oktober toe te lichten dat subsidies veelal een historische achtergrond hebben. Toch wilde de raad dat onderzocht werd hoe dit precies gaat.

Het college concludeert nu dat het huidige beleid voldoet, maar lijkt niet in te gaan op de verdeelsleutel. Iets dat Cees Alders dwarszit. "Wij zijn daar verontwaardigd over. Tot onze verbazing lezen wij in de notitie dat wordt voorgesteld het huidige systeem van subsidietoekenning te continueren. Daar verzetten wij ons tegen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant