De jeugdbrandweer in Huizen scoort altijd hoog. Nu organiseert het korps zelf een wedstrijd.
De jeugdbrandweer in Huizen scoort altijd hoog. Nu organiseert het korps zelf een wedstrijd.

Brandweerwedstrijd hoofdklasse in Huizen

Algemeen

HUIZEN - Brandweer Huizen organiseert morgen, zaterdag 9 april, in samenwerking met het Algemeen Brandweer Wedstrijd Comité (ABWC) vaardigheidstoetsen in de zogenaamde hoofdklasse. Aan deze wedstrijd doen zeven korpsen mee.

Tijdens deze vaardigheidstoetsen worden praktijksituaties door zo realistisch mogelijke scenario's nagebootst. De hoofdklasse bestaat uit incidenten die complexer zijn en door meerdere brandweereenheden aangepakt moeten worden. Ook moet er samengewerkt worden met andere hulpdiensten.

Getoetst
Het is aan de deelnemende brandweerkorpsen deze 'incidenten' zo snel en zo verantwoord mogelijk te bestrijden. De deelnemers worden op deze manier getoetst op hun vakbekwaamheid, kennis en kunde.

Vanwege het verrassingseffect vinden de toetsen plaats op een locatie die niet van tevoren bekend wordt gemaakt. Mensen die een kijkje willen nemen, kunnen zich melden bij de kazerne aan de Eemlandweg en krijgen daar te horen waar ze naar toe kunnen.

Deelnemers
De wedstrijd begint om 7.45 uur en duren tot 17.00 uur. De zeven korpsen die deelnemen zijn: Laren, Muiderberg, Monnickendam, Volendam, De Rijp, Broek in Waterland en Zaanstad.

Uit de krant