Afbeelding

Programma Koningsdag

Algemeen

HUIZEN - De activiteiten voor Koningsdag vinden in Huizen plaats rondom het Oude Raadhuisplein en Plein 2000. 's Avonds is er bij s.v. Huizen ook nog een taptoe.

Het programma:

Oranjemarkt 10.00 - 17.30 uur

De inmiddels zeer populaire Oranjemarkt wordt ook dit jaar weer gehouden in Winkelcentrum 't Hart van Huizen. De kramen staan in de Kerkstraat vanaf het Prins Bernhardplein, op het Oude Raadhuisplein en in de Kerkstraat tot aan de Langestraat. Tevens komt op de Voorbaan, Lindenlaan en Achterbaan een groot aantal kramen te staan. Naast de grote verscheidenheid aan attributen is er rekening gehouden met de inwendige mens. Terrassen completeren het geheel op sfeervolle wijze en ook op de Oranjemarkt zijn hapjes en drankjes ruimschoots voorradig. Op het Oude Raadhuisplein komt een podiumwagen voor de live-optredens van bekende artiesten.

Lees hier meer over het programma op het Oude Raadhuisplein.

Kindervrijmarkt 10.00 - 17.00 uur

Kerkstraat vanaf de Langestraat, op de Meentweg tussen Kerkstraat en Gooilandweg en op de Gooilandweg tussen Melkweg en E. Ludenstraat. De Gooilandweg dient vanaf de E. Ludenstraat tot de inrit naar het parkeerterrein aan de achterzijde van het gemeentehuis beslist vrij te blijven. Dit jaar wordt ook de parkeerplaats aan de achterzijde van het gemeentehuis ingericht als kindervrijmarkt. De kinderen kunnen 's morgens vanaf 07.00 uur zelf een leuk plekje uitzoeken, maar vol is vol.

Kinderattracties parkeerterrein Naarderstraat 10.00 - 17.30 uur

Op Koningsdag zal de Oranje Stichting Huizen als extraatje op het parkeerterrein aan de Naarderstraat tegenover het Wapen van Huizen en de ABN Amro een aantal leuke kinderattracties plaatsen tussen 10.00 en 17.30 uur. Voor elk kind is er hier tegen een kleine vergoeding wel iets te doen. Lekker springen op de luchtkussens, eendjes hengelen, schiettent of Mini Race.

Plein 2000 14.00 - 23.15 uur

Lees hier meer over het programma op Plein 2000

Taptoe Huizen 20.00 – 22.00 uur

Op het hoofdveld van SV Huizen aan de IJsselmeerstraat wordt een grootse taptoe gehouden ter afsluiting van Koningsdag. De volgende korpsen maken hun opwachting: Jong K&G uit Leiden, Euroband uit Rotterdam, Da Capo uit Lisse, ViJos uit Bussum en Excelsior uit Delft.

Het Wapen van Huizen

Livemuziek op Koningsdag 12.00 – 22.00 uur
Een lekker feestelijk programma met livemuziek door Roy Otters, Andries van de Brink, Tom Witsenburg en Dave Green.

Uit de krant