Hondenpoep is samen met te hard rijden en parkeerproblemen een van de belangrijkste buurtproblemen.
Hondenpoep is samen met te hard rijden en parkeerproblemen een van de belangrijkste buurtproblemen.

Inwoners geven 7,5 voor leefbaarheid

Algemeen

HUIZEN - Inwoners waarderen de leefbaarheid in de buurt met een rapportcijfer 7,5. Dat blijkt uit de Veiligheidsmonitor die is ingevuld door 822 inwoners.

Deze monitor wordt jaarlijks uitgevoerd en richt zich op veiligheid, leefbaarheid en slachtofferschap. Bijna de helft van de inwoners geeft aan tevreden te zijn over het functioneren van de gemeente op het gebied van veiligheid en leefbaarheid. Hiermee doet Huizen het beter dan de regio Gooi en Vechtstreek.

Overlast
In de monitor geven vier op de vijf inwoners aan wel eens overlast te ervaren van fysieke verloedering en verkeersoverlast. Ruim de helft van de inwoners ervaart wel eens sociale overlast. De drie belangrijkste buurtproblemen zijn: te hard rijden, hondenpoep en parkeerproblemen.

Veiligheid
Van de ondervraagden geeft 19 procent aan zich wel eens onveilig te voelen in de buurt en ruim veertig procent voelt zich wel eens onveilig in het algemeen. Het aandeel inwoners dat vreest voor een woninginbraak is in , met 19 procent, hoger dan het regionaal gemiddelde.

Ook zijn de ondervraagden geïnformeerd naar hun mening over de politie. Ruim een kwart van de ondervraagden heeft contact gehad met de politie, waarvan de helft tevreden is over het verloop hiervan.

Uit de krant