Afbeelding

18.000 euro van Rotaryclubs voor Eardrop

Algemeen

HUIZEN - Rotaryclubs Huizen, Huizen Gooimeer en de Duitse Rotaryclub Cloppenburg hebben gisterenavond een cheque van 18.000 euro overhandigd aan de voorzitter van de Stichting Eardrop.

De Stichting Eardrop zet zich sinds 1983 belangeloos in voor dove en slechthorende kinderen in Kenia en Ethiopië. In Afrika is slechthorendheid bij kinderen een groot probleem. Slechthorendheid wordt daar vaak niet begrepen en uitgelegd als achterlijkheid, waardoor de kinderen snel geïsoleerd raken en van hun toekomst beroofd worden.

Visie
Al meer dan 6.000 kinderen zijn geopereerd, maar nog veel belangrijker in Eardrops visie: in het kader van professionele kennisoverdracht zijn inmiddels meer dan 500 lokale artsen, verpleegkundigen en clinical officers zodanig opgeleid dat deze zelf de meest noodzakelijke oorhulp kunnen bieden.

De drie Rotaryclubs, die vaker samenwerken, hebben zich door middel van fondsenwervingsactiviteiten ingezet voor dit doel. Het bedrag is mede tot stand gekomen door een bijdrage van de Stichting LifeLine. Deze Stichting gooit waar nodig een reddingslijntje uit, en is vanuit een particulier initiatief in 2004 opgericht.

Uit de krant