De braderie krijgt dit jaar een andere route.
De braderie krijgt dit jaar een andere route.

Jubileumeditie Huizerdag start in de Oostermeent

Algemeen

HUIZEN - De 30ste Huizerdag begint al een week eerder dan gepland, op 3 september in Winkelcentrum Oostermeent. De Huizerdag wordt verder op 10 september gehouden op het Oude Raadhuisplein en Plein 2000 en op 9 september is er het bekende voorproefje. Het thema is een Grande Fiësta Huizerdag met een Caribbean tintje.

"Het is altijd al een wens van ons geweest om de Oostermeent bij de Huizerdag te betrekken. Het is immers een dag voor heel Huizen. Dat gaat dit jaar gebeuren met een leuke middag met een waterspektakel en in ieder geval muziek van het Amsterdam Funk Orchestra", aldus Boudewijn van Meggelen, voorzitter van de Stichting Huizerdag.

Voorproefje
De opening op 3 september vervangt de kick-off die plaatsvond in zowel de Oostermeent als op het Oude Raadhuisplein. De week erop is op vrijdag 9 september weer een voorproefje op het Oude Raadhuisplein met hapjes, drankjes en muziek. "Hier willen we een gezellige sfeer creëren", aldus Van Meggelen.

Op 10 september zal dan de hele dag in het oude dorp op het Oude Raadhuisplein en Plein 2000 een programma zijn. "We zijn nog bezig om de laatste puntjes op de i te zetten en zodra dat bekend is, laten we dat horen. Morgen gaat onze nieuwe website de lucht in, waar we ook steeds het allerlaatste nieuws op zullen zetten."

Land- en luchtmacht
De Battle of de Coverbands komt dit jaar niet meer terug. Wel zal de land- en luchtmacht van zich laten zien en horen en zullen er ook weer veel activiteiten zijn voor kinderen. Op de vraag of er ook een kermis op de Naarderstraat komt, deed Van Meggelen er het zwijgen toe.

Nieuw is ook dat de braderie niet meer de bekende papercliproute krijgt. Hij zal niet meer over de Achterbaan helemaal tot het Huizer Museum lopen, maar van Plein 2000 over de Kerkstraat naar het Oude Raadhuisplein met een lus langs Ici Paris en De Lange tot een lang stuk de Lindenlaan in.

Uit de krant