Afbeelding

Oostermeent Sportief van start

Algemeen

HUIZEN - Oostermeent Sportief, een initiatief van de buurtsportcoaches, is vorige week zaterdag van start gegaan met een bootcamp voor kinderen in het winkelcentrum. Bedoeling van het initiatief is om jeugd en senioren meer te laten bewegen en te betrekken bij de wijk. "Minder overlast, meer fun met elkaar."

Ruben Vos is als buurtsportcoach verbonden aan dit project en al vanaf het begin betrokken. Vorig jaar presenteerde de gemeente plannen om via de coaches mensen met elkaar te verbinden en kwetsbare groepen actief en gezond te krijgen. Vos raakte geïnteresseerd en ging op oriënterend gesprek.

Geïnspireerd
"Ik heb een opleiding gedaan in de richting sport en management. Recent ben ik daarbij ook vitaliteitscoach geworden. Dan houd je je bezig met voeding en beweging. Dat heeft mij geïnspireerd en daar wilde ik wat mee."

Hij heeft de gemeente gevraagd wat hij kon betekenen en is al snel gekoppeld aan Peter Koning van winkelcentrum Oostermeent. Samen zijn zij gaan bouwen aan een plan om voor zowel jongeren als senioren een aanbod rond sport en beweging te creëren, wat resulteerde in Oostermeent Sportief.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant