Wethouder Liesbeth Boersen van Blaricum neemt de handtekeningen tegen de vrije busbaan in ontvangst.
Wethouder Liesbeth Boersen van Blaricum neemt de handtekeningen tegen de vrije busbaan in ontvangst.
HOV

Handtekeningen tegen vrije busbaan aan Blaricum overhandigd

HUIZEN - Het bewonerscollectief uit Huizen heeft gisterenavond de ruim 3.300 handtekeningen tegen de vrije busbaan overhandigd aan de raad in Blaricum, waar over het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) werd gesproken.

De handtekeningen werden in een eerder stadium aan gedeputeerde Elisabeth Post van de provincie Noord-Holland overhandigd als voorzitter van de stuurgroep die gaat over de snelle bus in de regio.

Zij bedacht later dat de handtekeningen beter aan de raden van Huizen en Blaricum konden worden overhandigd, omdat deze hier een beslissing over kunnen nemen.

Voet bij stuk
Dian Vrijmens, de initiatiefnemer van de petitie, sprak in bij het rondetafelgesprek van de Blaricumse raad en riep de raad op voet bij stuk te houden en te blijven kiezen voor een meerijvariant over 't Merk.

"Want, en ook daar was mevrouw Post heel duidelijk in, een meerijvariant over de Meent is een tijdelijk fenomeen. Dure aanpassingen die de aanleg van de vrije busbaan nog wat uitstellen, maar tegelijkertijd de voorbereidingen zijn voor die vrije busbaan."

OogMerkvariant
Gisteren sprak ook Peter van Rietschoten in, die zijn OogMerkvariant nog maar eens onder de aandacht bracht als mogelijke oplossing om het traject over 't Merk te laten voldoen aan de eisen die aan de snelle bus worden gesteld.

Hij was vorige week ook te gast in Huizen om hier een lans te breken voor zijn alternatief. Huizen zei toen toe zijn variant 'voorzichtig' mee te nemen in het onderzoek naar de kruising bij de carpoolplaats. Dat kruispunt zorgt er namelijk voor dat op den duur geen enkele meerijvariant aan de eisen voor de snelle bus voldoet.

Keuze
De gemeenteraad van Blaricum bespreekt het onderwerp 31 mei in haar vergadering. De vraag is of er dan inderdaad een keuze wordt gemaakt tussen een van de drie voorgestelde varianten: kiezen voor de vrije busbaan, kiezen voor meerijden over 't Merk en kiezen voor meerijden over de Meent.

Het kan ook zijn dat de raad zal besluiten het onderzoek van de gemeente Huizen af te wachten naar het kruispunt bij de carpoolplaats.

Meer berichten