Afbeelding

Subsidie Oldtimer Festival niet verhoogd

Algemeen

HUIZEN - Als het aan het college ligt, wordt de subsidie voor het Oldtimer Festival niet verhoogd. De stichting had gevraagd om een subsidie van 11.500 euro, terwijl de gemeente maar 8.400 beschikbaar kan stellen.

Dit blijkt uit stukken van de gemeente. Onderzocht is of het gat van 3.100 euro opgevuld kan worden, hier is echter binnen het budget geen ruimte voor. Het besluit moet nog wel worden genomen door de gemeenteraad.

Volgens de voorzitter van het Oldtimer Festival is het huidige bedrag niet genoeg om een goed festival te kunnen organiseren.

Inschrijven
Het festival vindt dit jaar op 17 september wel weer plaats in het Nautisch Kwartier Huizen aan de haven. Bezitters van auto's of tweewielers van 25 jaar en ouder zich inschrijven via oldtimershuizen.nl.

Speciale aandacht tijdens deze 7e editie van het Oldtimerfestival is er voor 'de toekomst'; studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen presenteren hun Inspire II en III en diverse elektrische auto's tonen de mogelijkheden op het gebied van duurzame mobiliteit.

Uit de krant