Het Kunstcafé wordt altijd in De Boerderij gehouden en voorziet volgens de organisatoren in een behoefte.
Het Kunstcafé wordt altijd in De Boerderij gehouden en voorziet volgens de organisatoren in een behoefte.

Kunstcafés Huizen en BEL bekijken samenwerking

Algemeen

BEL - De kunstcafés in Blaricum, Eemnes, Laren en Huizen bekijken hoe zij kunnen samenwerken.

"Op een gegeven moment is je eigen netwerk wel uitgeput en dan is het fijn als je een beroep op het netwerk van een ander kunstcafé kunt doen", aldus Janine Boot van Kunstcafé Laren. Zij nam het initiatief voor de samenwerking.

Bezoek
"Het begon eigenlijk met een vraag aan het kunstcafé in Huizen. We hadden ze uitgenodigd om bij ons te vertellen wat zij doen, zodat ze onze kunstenaars enthousiast konden maken voor een bezoek aan hun kunstcafé", legt Janine uit.

Daarna volgde een gesprek met vertegenwoordigers om te kijken wat de kunstcafés voor elkaar kunnen betekenen. Hieraan deden Fransje Sydzes van de werkgroep Kunstcafé van de Stichting Kunst & Cultuur Huizen, Cathelijne Gieske van het Blaricumse kunstcafé en Monique Kropman van de versie in Eemnes mee.

Interessant
Fransje: "Allereerst is de vraag al interessant of we dezelfde bezoekers hebben. Ik ben laatst in Blaricum geweest en daar zag ik niet iemand die ik in Huizen heb gezien en ik ben nu vijf jaar bij de organisatie daarvan betrokken."

Wat zij vooral interessant vindt in de kennismaking met de andere cafés is de vraag hoe zij het redden. "Wij krijgen geen subsidie van de gemeente meer, de meeste kunstcafés niet, behalve in Eemnes."

"Voor ons is de vraag hoe lang wij dat nog gaan redden. Met de vrijwillige bijdrage van bezoekers gaan we het niet redden, dus ben ik wel nieuwsgierig hoe de andere dat doen."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant