Wethouder Marianne Verhage knipte als start een roze lint door.
Wethouder Marianne Verhage knipte als start een roze lint door.

6.297 euro voor kwetsbare vrouwen

Algemeen

HUIZEN - Het wandelevenement 'Vrouwen lopen voor Vrouwen' plaats heeft afgelopen zaterdag 6.297 euro opgebracht. Meer dan verwacht. In totaal 24 vrouwen kwamen in beweging voor kwetsbare vrouwen.

"De bedoeling was dat iedere deelnemer minimaal 50 euro zou binnenbrengen voor de sponsoring, dus zou er met 24 deelnemers minimaal 1.200 euro worden opgehaald, maar dit bedrag is ruim overtroffen, vertelt Ineke Kreuger, een van de organisatoren, enthousiast.

Lintje
Het evenement werd officieel geopend door de Huizer wethouder Marianne Verhage-van Kooten, die een lintje doorknipte bij het startpunt, het gebouw van de Christengemeente Huizen.

Dankzij het sponsorgeld is het mogelijk dat vrouwen hulp krijgen bij Stichting De Hoop, Terwille en Bright Fame. Bij De Hoop kunnen vrouwen met een verslaving of psychische problemen samen met hun kind worden opvangen, iets wat uniek is in Nederland.

De organisaties Terwille en Bright Fame begeleiden volwassen vrouwen en slachtoffers van loverboys om uit de wereld van prostitutie te stappen en een nieuw leven op te bouwen.

High tea
"Afsluitend was er voor de deelnemers een high tea en ook dit was een succes. Frits Rouvoet van Stichting Bright Fame kwam nog langs om wat te vertellen over het werk voor de vrouwen waarvoor men die dag had gelopen en hij was erg blij met het opgehaalde bedrag."

"Het was zo'n leuke en succesvolle dag dat het idee is om volgend jaar twee tochten te organiseren in en rond Huizen, een van 10 en een van 20 kilometer. Meer informatie is te vinden vrouwenlopenvoorvrouwen.nl.

Uit de krant