Een hecht team, ondanks de verschillen in leeftijd.
Een hecht team, ondanks de verschillen in leeftijd.

Cees van Biezen: 'G-team is een voorbeeld hoe korfbal kan zijn'

Sport

HUIZEN - Waarom zou iemand met een verstandelijke beperking niet kunnen sporten? Een vraag die Cees van Biezen zichzelf niet eens stelt. Al zo'n negen jaar is hij als G-trainings-coördinator betrokken bij het G-team van Korfbalvereniging Huizen.

Elke zaterdag komen ze trainen, de 16 leden van het G-team. Zomers tussen 10.00 en 11.00 uur en in de winter tussen 9.00 en 10.00 uur. Die zaterdag, als andere teams ook hun potjes spelen, is bewust gekozen als trainingsdag. "Dan leert de rest van de vereniging het G-team kennen en andersom". verklaart Cees.

Trainers
Samen met vier hulptrainers en twee begeleiders - jonge meiden - begeleidt hij de spelers. Eigenlijk spreekt hij liever niet van hulptrainers of begeleiders. "We zijn allemaal gelijk, dus allemaal trainers."

Buiten en binnen het veld, spelers en trainers, iedereen is voor hem gelijk. Hij kent zijn pappenheimers wel en houdt rekening met karakters en spelniveau, maar maakt geen onderscheid.

Plezier
"Als er iemand nieuw komt dan kijken we goed hoe hij of zij in elkaar steekt en meestal hebben we dat aardig snel door. Voor iedereen geldt: plezier staat voorop en als je je niet sportief gedraagt of staat te mopperen in het veld dan zeggen we daar wat van wordt er ingegrepen. Maar ze hebben natuurlijk ook hun emoties."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant