Hier zou volgens Meijwaard wel een gemeentecamping kunnen komen.
Hier zou volgens Meijwaard wel een gemeentecamping kunnen komen.

'Gemeentecamping kan gat Woensberg opvangen'

Algemeen

HUIZEN - Een gemeentecamping voor Huizen, naar Frans voorbeeld. Johan Meijwaard deed onlangs een dringende oproep aan de gemeente om op die manier het wegvallen van toeristische plekken op camping Woensberg op te vangen.

Meijwaard vindt het onvoorstelbaar dat Huizen straks geen 'echte camping' meer heeft. Hij schreef een brief aan de raad en mocht zijn pleidooi komen toelichten in de commissie Sociaal Domein.

Fronsen
Het nieuws dat enige camping die Huizen rijk is, de Woensberg, haar slagbomen gaat sluiten voor toeristische plekken deed bij Meijwaard de wenkbrauwen fronsen.

Zijn gedachten gingen niet alleen naar zijn schoonouders die al vele jaren in de zomer het Drentse land verruilen voor een seizoenplek op de Woensberg. Hij vindt gewoon dat een camping niet mag ontbreken in een dorp dat breed inzet op toerisme.

Trots
Want hij is trots op zijn dorp. Op het strand, het mooie Nautisch Kwartier en als een bioscoop, hotels, horeca, een openluchtzwembad en winkelcentra. Maar nu laat Huizen wat hem betreft toch echt een steek vallen als ze achterover blijven leunen en niet tot actie overgaan.

"De gemeente predikt 'we doen alles voor toerisme', maar ze hadden meer aan de Woensberg moeten doen", is zijn mening. "Een camping geeft een impuls aan het toerisme."
Maar alleen zijn zorgen uiten en er vervolgens niets doen, dat zit niet in zijn aard.

Sympathiek
Hij schreef een brief aan de raad en mocht zijn idee uiteenzetten in de commissie Sociaal Domein. "Veel commissieleden waren enthousiast en gaven aan het een sympathiek plan te vinden." Hij is zelfs al op stap geweest met een raadslid van de ChristenUnie.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant