Afbeelding

MTB Team Huizen gaat collecteren voor Duchenne

Algemeen

HUIZEN -Het lijkt wat stil te zijn geweest rondom MTB Team Huizen, maar niets is minder waar. Ze zijn weer volop in training om in september 2016 opnieuw fit aan de start te staan bij het mountainbike event Duchenne Heroes.

Aankomende week van 4 tot en met 8 juli zullen ze bovendien door heel Huizen deur aan deur collecteren om geld op te halen voor de bestrijding van de ziekte Duchenne.

Fietsen
De Huizers van het Jaar 2015 gaan ook dit jaar weer 700 kilometer door 4 landen fietsen in 7 dagen. Deze keer zullen ze 14.000 hoogtemeters moeten overwinnen, met als doel zoveel mogelijk geld bij elkaar te fietsen voor de ziekte Duchenne.

De voorbereidingen voor de tocht zijn nu ook in volle gang. De fietsers zullen samen met de begeleiders het avontuur weer aangaan, en dat het zwaar wordt is een understatement na de barre, regenachtige omstandigheden van de tocht van vorig jaar.

Betere toekomst
"Dus als de bel gaat volgende week, wees dan gul, dan helpt u de kinderen met de ziekte van Duchenne aan hopelijk een betere toekomst", verzoekt het team.

Zelf hebben ze ook alweer verschillende acties gehouden, zoals een Indisch buffet in eetcafé de Stuurhut en het verkopen van zelfgemaakt rode wijnlikeur. Hierbij geholpen door een flink aantal vrijwilligers hopen ze een mooi totaalbedrag op te halen dat geheel ten goede komt aan dit goede doel.

Uit de krant