Een impressie van hoe het gat aan de Keucheniusstraat straks opgevuld kan worden.
Een impressie van hoe het gat aan de Keucheniusstraat straks opgevuld kan worden.

Voorstel Keucheniusstraat klaar

Algemeen

HUIZEN - De gemeenteraad kan op 29 september een besluit nemen over het al jarenlang braakliggende terrein aan de Keucheniusstraat. Er ligt een voorstel klaar dat tot stand is gekomen na een intensief participatietraject dat is gestart in september 2015. Het resultaat hiervan is De Keucheniushof.

Samen met winkeliersvereniging Hart van Huizen, de Vrienden van het Oude Dorp, de bewoners/omwonenden en het Huizer Initiatief Platform zijn zes modellen uitgewerkt voor de invulling van het braakliggende terrein.

Kaders
Belangrijk daarbij waren de kaders die de gemeenteraad aan het begin van het traject had meegegeven, namelijk een gewenste opbrengst en afronding in juni met een document dat de basis kan zijn voor een aanbesteding en planologische besluitvorming.

"Na een proces van onderzoeken, tekenen, rekenen en discussiëren is uiteindelijk gekozen voor het model Keucheniushof. Dit model is een passende overgang tussen het hoofdwinkelcentrum en de kleinschalige woonbebouwing van de Tuinstraat en de Ceintuurbaan", stellen de gemeente en de participanten.

Nieuwe wereld
"En het is meer dan dat. Het plan voegt een nieuwe eigen wereld toe aan het Oude Dorp van Huizen, passend bij de maat en schaal daarvan. Het bestaat uit woningen in een nieuwe, levendige en openbaar toegankelijke ruimte, een hof."

Lees morgen meer in het HuizerNieuws

Uit de krant