"Het duurde echt vijf volle seconden voordat ik besefte wat er gebeurd was."

'Hoe kan dit, mijn stuur is weg'

Politie

HUIZEN - Criminelen hebben vorige week opnieuw toegeslagen in het Vierde Kwadrant. In één nacht zijn vier airbags ontvreemd bij verschillende auto's. "Het is echt heel onwerkelijk", vertelt een gedupeerde.

De schrik zat er dan ook goed in toen de diefstal ontdekt werd. "Ik stond op het punt om mijn dochter naar school te brengen, want die had een toets. Ik ging in de stoel zitten en keek voor mij. Het duurde echt vijf volle seconden voordat ik besefte wat er was gebeurd: mijn stuur was weg."

Verkeerd televisieprogramma
"Dat is echt heel onwerkelijk. Alsof je in een verkeerd televisieprogramma zit. Hoe kan dit? Daarna ga je meteen nadenken of je de auto wel goed hebt afgesloten, want het lijkt zo onmogelijk."

Die ochtend kon ze niet meer rijden met de auto, ondanks dat er verder niks aan de auto mankeerde. "Er was verder helemaal niks te zien, geen braaksporen. Het was heel gericht op het stuur. Het leek bijna alsof het een portable stuur was, net zoals met je radio."

Machteloos
Ondanks dat ze snel weer kon rijden, blijft het wel in haar hoofd rondspoken. "Je kan er helemaal niets aan doen, je staat machteloos. Ik praat erover met buren en die zeggen dat ik een lamp moet kopen of een camera moet ophangen. Maar wat helpt dat?"

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant