Er wordt hard gewerkt bij Borgstede.
Er wordt hard gewerkt bij Borgstede.
Achter de schermen

Mijmeren over de Havenstraat bij Vreeswijk & Koebrugge

Bedrijven

HUIZEN - Het HuizerNieuws gaat in gesprek met Johan Westland, directeur van Bouwmaatschappij Vreeswijk & Koebrugge. Hiermee trappen we de zomerserie 'Achter de schermen bij...' af, waarin we een kijkje nemen bij toonaangevende bedrijven die in onze gemeente gevestigd zijn.

Het liefst zou hij nog een keer de Havenstraat aan willen pakken. "Daar heb ik nog wel een bepaalde visie over. Ik zou bij het BN International-terrein een soort verbinding willen maken tussen de Oude Haven en het Oude Dorp", zegt hij.

Gebiologeerd
Kantoorpanden, afgewisseld met restaurants en cafeetjes, in een industriële stijl, dat zou de directeur van Vreeswijk & Koebrugge graag zien op de Havenstraat. Gebiologeerd kijkt hij voor zich uit, terwijl hij de volledige inrichting van de straat visualiseert. Het zou een bekroning zijn op zijn lange ervaring in de bouwwereld.

De opvallende oranje vlaggen met de letters V en K wapperen regelmatig bij bouwputten in het Gooi. Het bedrijf, dat sinds 1994 onder leiding van Westland staat, heeft in de afgelopen jaren veel gebouwd en verbouwd in de omgeving.

Borgstede
Op dit moment is het bouwbedrijf bezig met de afronding van de verbouwing van het leegstaande kantoorpand aan de Huizermaatweg, naast het busstation. In eerste instantie wilde de bouwer het kantoor platgooien en er twee woontorens neerzetten.

Dit plan moest, na kritiek van omwonenden, bijgesteld worden. Nu is gekozen voor het verbouwen van het huidige pand om het geschikt te maken voor huisvesting van statushouders en jongeren.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant