Directeur Herman van der Heiden is al ruim veertig jaar betrokken bij het omwerken van puin tot een nieuwe grondstof voor de wegenbouw.
Directeur Herman van der Heiden is al ruim veertig jaar betrokken bij het omwerken van puin tot een nieuwe grondstof voor de wegenbouw.
Achter de schermen

'In alle wegen in Huizen die vernieuwd zijn, zit mijn puin'

Bedrijven

HUIZEN – "Wij verwerken ruim 50.000 ton per jaar en al het puin komt uit deze omgeving. Het meeste van het gerecyclede puin komt ook weer terug in de regio. Bijvoorbeeld naar de rotonde bij het gemeentehuis gaat nu 1.600 ton voor de onderlaag."

In de zomerserie 'Achter de Schermen bij…' nemen we een kijkje bij verschillende bevlogen ondernemers. Het HuizerNieuws gaat deze week in gesprek met Herman van der Heiden, directeur van Feep van der Heiden Puinrecycling.

Wekker
Elke morgen om half zes gaat de wekker bij Herman van der Heiden. "Ik zorg dat ik hier om kwart voor zes ben. Ik gooi dan alles open en vaak staan de eerste grote trailers al te wachten om geladen te worden."

"Die rijden dan vanuit hier met de lading naar andere locaties in het Gooi om daar om zeven uur de spullen af te geven", schetst de directeur als hij een rondleiding geeft over het terrein.

Puin
Het bedrijf is gespecialiseerd in het omwerken van puin van gebouwen en wegen tot een nieuwe grondstof: menggranulaat. Dit wordt gebruikt als funderingsmateriaal voor onder wegen of onder asfalt.

Bij het bedrijf werken relatief weinig mensen. "Meestal zitten er twee mensen op kantoor die zich bezighouden met de administratie en de wegingen. Daarnaast zitten er drie op de machines."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant