Afbeelding

Bouw huizen op voormalige Schoeman-terrein in volle gang

Bedrijven

HUIZEN - De realisatie van tien eengezinswoningen op het voormalige Schoeman-terrein nadert zijn einde. Daarmee komt de nieuwe bestemming voor het terrein in zicht.

Op dit moment is het rustig op het kleine bouwterrein, waar elke vierkante meter is gebruikt voor de realisatie van huizen. Door de bouwvakantie ligt het werk tot half augustus stil. Wel zijn alle huizen al opgebouwd en dient alleen het dak nog te worden gelegd van de meeste woningen.

Showroom
Op het terrein zaten jarenlang een showroom en autogarage. Lange tijd heeft het gebouw ook leeg gestaan en was het een mooie hangplek voor jongeren. De eigenaren gingen op zoek naar een nieuwe bestemming voor het terrein en dienden in 2013 een plan in voor de realisatie van 24 appartementen op het terrein, maar dat bleek niet haalbaar.

Twee jaar later waren er opnieuw tekeningen gemaakt en maakte de eigenaren bekend er 10 eengezinswoningen te willen bouwen. Bewoners vonden de tien woningen, 3 2-onder-1-kapwoningen en 4 woningen in een rijtje, aan de Lindelaan en Koningin Wilhelminastraat te hoog.

Parkeerprobleem
Ook hadden mensen het gevoel tegen een 'muur' aan te kijken, omdat de woningen vrij dicht aan de straat komen. Ook het parkeerprobleem zou alleen maar groter worden met de komst van de nieuwe bewoners.

Ondanks de bezwaren is het plan toch doorgezet; vorig jaar in de zomer gingen de eerste woningen in de verkoop en er was meteen veel animo voor de eengezinswoningen. Voordat er daadwerkelijk kon worden begonnen met de bouw van de huizen, moest eerst het oude pand gesloopt worden.

Opgeleverd
Dit gebeurde in het voorjaar en dat maakte de weg vrij voor de bouw van de eengezinswoningen. Het project wordt, als alles meezit, dit najaar opgeleverd.

Uit de krant