De 12-jarige Amira komt zingen in de Nieuwe Kerk.
De 12-jarige Amira komt zingen in de Nieuwe Kerk.

Concert operasterretje Amira

Cultureel

HUIZEN – Stichting Kunst & Cultuur Huizen organiseert in samenwerking met muziekvereniging Prinses Irene een groot concert op 9 december. In de Nieuwe Kerk treedt Amira Willighagen (12), winnares van 'Holland's Got Talent', onder begeleiding van het Harmonie Orkest van Prinses Irene op.

"Ik heb haar al twee jaar op mijn verlanglijstje staan", vertelt Frans Bianchi, voorzitter van de Stichting Kunst & Cultuur Huizen.

Adventperiode
Tijdens het grote concert in december, dat ruim twee uur zal duren, komt veel werk voorbij dat aansluit bij die periode. "Wij zitten dan aan het begin van de adventperiode, dus richting kerst. De muziek zal onder andere daar op afgestemd worden", aldus Bianchi.

Naast de jonge zangeres zal ook harpiste Aimée van Delden van de partij zijn en wordt er nog gekeken of er een samenwerking mogelijk is met een bekende tenor. "Ook dat staat nog op het lijstje."

Ruimte
Het concert zal plaatsvinden in de Nieuwe Kerk, mede vanwege de ruimte. "Er kunnen daar 800 mensen in, die allemaal zicht hebben op de solisten en het orkest. Er is een goede akoestiek en het is een oplopende zaal."

De ticketverkoop zal binnenkort van start gaan. "Voor de Huizerdag willen wij ons ticketsysteem op orde hebben, zodat mensen ook via de digitale wegen aan een kaartje kunnen komen."

Uit de krant