Afbeelding

Leerlingen Huizermaat naar Italië voor kunstproject

Algemeen

HUIZEN - Negen leerlingen uit 4-vwo van Huizermaat vertrekken vandaag naar het Italiaanse Alatri in de regio Lazio om daar samen met leerlingen uit Spanje, Finland, Letland en Duitsland hun kennis van kunst te verbreden en te verdiepen.

De leerlingen, die tijdens hun verblijf bij gastgezinnen logeren, zijn op school druk bezig geweest met de voorbereiding van hun bezoek. Zo kregen zij sinds de zomervakantie Italiaanse les, was er een hoorcollege over de Italiaanse geschiedenis en leerden zij over gewoontes en gebruiken van de Italianen in het algemeen.

Meterslang doek
Dit uitwisselingsproject heet TEACH. Dat staat voor The European Art Chain. De leerlingen bereiden op school een kunstzinnige presentatie voor over Nederland en in Alatri zal ieder land een meterslang doek met herfstachtige accenten beschilderen dat als een banner aan de gastschool komt te hangen. 

Rome
Uiteraard ontbreekt een bezoek aan de eeuwenoude centra van Napels en Pompeii niet en zullen diverse kastelen en archeologische plekken in deze steden bezocht worden. Tot slot is er een tweedaags bezoek aan het altijd mooie Rome.

Uit de krant