Een impressie van hoe het er uit moet gaan zien.
Een impressie van hoe het er uit moet gaan zien. Lidl Nederland

Lidl wil hoofdkantoor flink uitbreiden

Bedrijven

HUIZEN - Lidl Nederland wil het hoofdkantoor aan de Havenstraat flink gaan uitbreiden. Hiervoor moet de huidige winkel verplaatst worden naar een nieuwe locatie aan de Bestevaer. Het college reageert in eerste instantie positief op de plannen.

De uitbreiding van het hoofdkantoor is volgens de winkelketen noodzakelijk vanwege de verdere groei van de organisatie. "Behalve een verdere groei van personeel door het groeiend aantal filialen heeft de webshop ervoor gezorgd dat er al 25 nieuwe medewerkers zijn aangenomen voor de afhandeling van bestellingen en telefonisch advies."

Vergadercentrum
"Dit aantal zal de komende jaren verder groeien", stelt Lidl in een brief aan de gemeente. Volgens de brief is het aantal vergaderzalen in het huidige kantoor zeer beperkt, waardoor er voor de uitbreiding van het kantoor ook gekeken wordt naar het toevoegen van een vergadercentrum en een auditorium.

Daarnaast wil Lidl meer ruimte creëren voor bijvoorbeeld kinderopvang en fitnessruimte voor het personeel. Lidl is dus van plan flink uit te pakken met de verhuizing.

Verplaatst
De winkelketen benadrukt wel dat de winkel niet groter zal worden, maar slechts wordt verplaatst. Bij de nieuwe winkel moeten een nieuw parkeerterrein en een nieuwe parkeergarage komen.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant