Fons Hertog moet vanwege zijn leeftijd dit jaar terugtreden als burgemeester.
Fons Hertog moet vanwege zijn leeftijd dit jaar terugtreden als burgemeester.

Laatste nieuwjaarsspeech burgemeester Hertog

Politiek

HUIZEN - Burgemeester Fons Hertog heeft donderdagavond zijn laatste nieuwjaarsspeech gehouden. Dit jaar zal hij terugtreden als burgemeester. 

"In de herfst bereik ik een 'zekere leeftijd' en dat betekent dat ik moet terugtreden als burgemeester", aldus Hertog in zijn nieuwjaarsspeech.

Samen voor elkaar 
Traditiegetrouw spreekt de burgemeester tijdens de nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis een aantal woorden voor het nieuwe jaar.

Hij sprak onder meer lof uit over de buurtpreventieverenigingen en het grote aantal whatsappgroepen. Daarbij moet de aandacht in het nieuwe jaar ook liggen bij 'samen voor elkaar'. 

Provincie 
Tevens zal Huizen dit jaar meerdere malen in confrontatie komen met de provincie.

Er zal namelijk meer duidelijk worden over wat de provincie besluit over het HOV, de snelle bus met wel of niet een vrije busbaan, en het al dan niet zelfstandig blijven van de gemeente. 

Nieuwe opzet
De nieuwjaarsreceptie kende ook een nieuwe opzet. Er was muziek en lokale streekproducten. Ook waren tweehonderd willekeurig geselecteerde inwoners uitgenodigd om rondgeleid te worden door raadsleden.

Dit naar aanleiding van een unaniem aangenomen voorstel van de PvdA om inwoners die doorgaans geen of nog geen contacten hebben met de gemeente, meer te betrekken bij de nieuwjaarsreceptie.

Lees meer hierover in het HuizerNieuws van komende woensdag. 

Uit de krant