Een aantal leden van de participatiegroep voor het gebied waarover zij van mening verschillen met de gemeente.
Een aantal leden van de participatiegroep voor het gebied waarover zij van mening verschillen met de gemeente. Foto; Bob Awick
update

Prikkelende avond over Keucheniusgebied

Buurt / wijk

HUIZEN - De participatiegroep wil tijdens een informatieavond op 15 februari aan de hand van stellingen en uitleg de inwoners op de hoogte brengen van de situatie rond de Keucheniusstraat. Daarnaast waarschuwt de groep dat de komende beslissingen van de gemeenteraad invloed kunnen hebben op het succes van het gebied. 

Al meer dan twintig jaar wordt er gediscussieerd over het braakliggende terrein achter het oude postkantoor aan de Keucheniusstraat. Eind vorig jaar bereikte de gemeente een doorbraak door een plan te presenteren waar zowel gemeente als belanghebbenden tevreden mee waren.

Project
Deze plannen kwamen tot stand in een speciaal project met procesbegeleider, gemeente en de participatiegroep. Deze club bestaat uit onder meer de winkeliersvereniging, omwonenden, Vrienden van het Oude Dorp en het Huizer Initiatief Platform (HIP).

"Wij hebben een mooi besluit genomen over deze zijde. Daar hebben wij hard aan gewerkt en dat is met de gemeente heel goed gedaan", stelt Jan Groothuis. Beide partijen stelden een termijnagenda op met wensen en doelen voor de verdere uitwerking.

Stappenplan
"Een soort stappenplan van belangrijke naar minder belangrijke doelen." Denk hierbij aan verkeersveiligheid, parkeren en logistiek voor het gebied.

Tijdens het proces werd duidelijk dat ook het terrein naast de Albert Heijngarage aangepakt kon worden, omdat er overeenstemming werd bereikt met eigenaar Gert-Jan Visser. Er was echter niet genoeg tijd om daar ook nog samen uitgebreid naar te kijken, dus nam de gemeente zelf een beslissing.

Lees verder in de digitale editie

update: de avond is uitgesteld. Lees hier 

Uit de krant