Na afloop van de toertochten is een gezellige nazit bij het clubhuis mogelijk,
Na afloop van de toertochten is een gezellige nazit bij het clubhuis mogelijk, Foto: WTC Huizen

Open dag Wielertoerclub Huizen

Sport

HUIZEN - Wielertoerclub (WTC)Huizen en Beuker Wielersport zetten allebei de deuren open op 25 februari.

Belangstellenden zijn van 14.00 tot 16.00 uur welkom bij de toerclub aan de Crailoseweg 80 en van 12.00 tot 14.00 bij Beuker Wielersport op Holleblok 14.

35 jaar
"WTC Huizen is er voor alle leeftijden en voor mannen en vrouwen. De club bestaat al 35 jaar en faciliteert voor haar ruim honderd leden tal van toerfiets activiteiten", adus de toerclub.

"Denk daarbij aan bijzondere toertochten, trainingen en clinics. Naast het fietsen organiseert de club ook sociale activiteiten. WTC Huizen valt onder de wielersportbond NTFU die de belangen van de sportieve fietser behartigt."

Toertochten
"De toertochten van de WTC Huizen zijn meestal op zaterdag in het seizoen dat loopt van 15 maart tot en met 15 oktober. Door de weeks rijden er ook groepjes eigen tochten."

Op de woensdagavond wordt er gefietst vanaf het clubhuis. Deze speciale trainingen starten om 19.00 uur gedurende de zomertijd. Deelname aan alle tochten is vrijblijvend.

Categorieën
Er wordt gereden in verschillende categorieën qua tempo en ook zijn er meerdere afstanden mogelijk. Van november tot en met februari zijn er ook andere activiteiten zoals hardlopen en zijn er meerdere Moutainbike (MTB) groepjes actief.

"Toerfietsen doe je op een racefiets. Die zijn er in talloze varianten en prijsklassen. Waar begin je mee en waar moet je op letten? De drempel voor een startende toerfietser ligt beslist niet zo hoog als menigeen denkt. Een tweedehands fiets soms een goede optie."

Fietsen
"Daarom heeft de WTC gevraagd aan Beuker Wielersport in winkelcentrum Holleblok om op zaterdag 25 februari de deuren open te zetten voor toerfiets geïnteresseerden en om allerlei vragen over fietsen en accessoires te kunnen beantwoorden."

Uit de krant