Foto: Bob Awick
Foto: Bob Awick

Sneller parcours Trappenbergloop

Sport

HUIZEN - Het parcours van de Trappenbergloop, die zondag 5 maart plaatsvindt, is veranderd. De organisatie meent dat het parcours hierdoor sneller is geworden voor de wedstrijdlopers.

De 10 kilometerloop kent een andere opzet. Deelnemers lopen niet langer vier ronden van 2,5 kilometer, maar lopen drie keer een rondje van 3,5 kilometer. "Voordeel van dit parcours is dat er meer ruimte ontstaat waardoor de wedstrijdlopers beter hun gewenste tijd kunnen nastreven. Inmiddels hebben toppers, zoals Leon Graumans, Karin Vissers en Marleen Vos hun deelname toegezegd", aldus Atletiekvereniging Zuidwal.

Kabouterloop
Nieuw is dit keer de kabouterloop. Deze loop is bedoeld voor kinderen vanaf geboortejaar 2012. Zij lopen met één begeleider over een parcours van 600 meter. De start is om 10.45 uur. De oudere jeugd vertrekt hierna. Voor hen zijn er twee afstanden: 1,15 kilometer voor de kinderen die tussen 2007 en 2011 zijn geboren en 2,3 kilometer voor de jeugd die tussen 2002 en 2006 ter wereld zijn gekomen. De nordic walkers trappen het sportieve evenement overigens af. Zij gana om 9.30 uur weg.

Getraind
Om 11.45 uur klinkt het startschot voor de recreatieve lopers. Zij kunnen kiezen om één, twee of drie ronden van 2,5 kilometer te lopen. Om 13.00 uur gaat de lange loop over 10 kilometer van start. Deze loop is voor de wedstrijdlopers en goed getrainde recreanten.

Inschrijven
Start en finish zijn bij Revalidatiecentrum De Trappenberg, dat zit achter de Mytylschool aan de Crailoseweg 116A. De voorinschrijving loopt tot en met dinsdag 28 februari. Na-inschrijven kan op de loopdag zelf tot 45 minuten voor de start. Dat kan in het inschrijfgebouw bij de Mytylschool. Meer informatie is te vinden op www.trappenbergloop.nl. 

Uit de krant