Een schets van hoe het er uit kan gaan zien.
Een schets van hoe het er uit kan gaan zien. Impressie: gemeente Huizen

Keucheniusgebied: focus ligt na uitwerking meer op woningen

Buurt / wijk

HUIZEN - Bij de herontwikkeling van de westzijde van het Keucheniusgebied naast de ingang van de parkeergarage van Blokker zullen voornamelijk woningen gebouwd worden. Dit tot teleurstelling van de participatiegroep. "Zien we de potentie nog bij de plekken in het centrum of is het 'case closed'?''

De herontwikkeling kwam ter sprake tijdens de commissiebehandeling. Op tafel lag een bereikt akkoord tussen de gemeente en Visser Bouwmaatschappij over de invulling van het gebied. Al jaren ligt het gebied braak en daarom sprak de wethouder ook vooraf aan de discussie over "een belangrijk moment in het dossier".

Dorps karakter
Volgens het plan moeten er 19 woningen worden gerealiseerd en is er gekozen voor drie commerciële ruimten met dubbelbestemming voor wonen. "Het plan volgt de contouren van het stedenbouwkundig ontwerp en heeft een dorps karakter", zo valt te lezen in het raadsvoorstel.

Daarmee wijkt het plan af van het eerder gepresenteerde plan van de Keucheniushof dat tot stand kwam met participanten als omwonenden en winkeliers, verenigd in de participatiegroep. Toen was de bedoeling om 41 woningen/appartementen te bouwen en deels ondergronds te parkeren.

Kleinschalig
"4
1 eenheden betekent een veel grotere oppervlakte met meer verkeer. 22 eenheden is dorps en kleinschalig en minder verkeer", aldus de gemeente. Beide waren volgens de gemeente wensen van de participatiegroep.

Toch is de participatiegroep er niet helemaal over te spreken. Weliswaar vindt de groep het voorgelegde plan er 'sympathiek' uitzien, toch worden er kanttekeningen geplaatst.

Woongebied
"Een mooi, romantisch schilderij waar je alleen nog niet zo veel van kan vinden. Concreet hebben wij nog geen zicht op het groen in het gebied en parkeeroplossingen en dergelijke", schetst de groep. "Het karakter wordt een woongebied."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant