Een oplossing was nabij voor het traject van de snelle bus, maar nu is er toch weer onenigheid.
Een oplossing was nabij voor het traject van de snelle bus, maar nu is er toch weer onenigheid. Foto: Bob Awick

Huizen boos op provincie om oplossing snelle bus

Buurt / wijk

HUIZEN - De gemeente Huizen is boos op de provincie. Beide partijen hadden namelijk een oplossing gevonden voor het traject van de snelle bus, maar nu heeft de provincie een andere tekst meegenomen in de brief hierover en deze brief is inmiddels vastgesteld door Gedeputeerde Staten.

Dit blijkt uit een artikel op de website van de gemeente. Dit artikel is overigens alleen te vinden als je zoekt op HOV, oftewel Hoogwaardig Openbaar Vervoer, de term die voor de snelle bus wordt gebruikt.

Oplossing traject
Uit het artikel blijkt dat de provincie en gemeente een oplossing hadden gevonden voor de al lang lopende discussie over het traject dat de bus zou rijden: 'de meerijdvariant via de Meent, geen doorsteek bij de Regentesse maar een extra strook voor linksaf bij de kruising Huizermaatweg-Bovenmaatweg'.

Daarbij was volgens de gemeente wel opgenomen dat gezamenlijk zou worden gekeken naar de 'optimalisatie van de situatie om te komen tot duurzaam HOV'. Nu blijkt in de definitieve brief te staan dat de provincie alle noodzakelijke maatregelen mag treffen als Huizen hierin zelf onvoldoende slaagt.

Onzorgvuldig handelen
Volgens de wethouder is dit niet volgens de afspraak en is daarmee een akkoord over de snelle bus eigenlijk van de baan: "Er is voor het college van burgemeester en wethouders geen enkele aanleiding om terug te komen op de eerder ingenomen Huizer standpunten. Dit temeer omdat wij van oordeel zijn dat de provincie onzorgvuldig heeft gehandeld in vervolg op het bestuurlijk overleg van afgelopen 10 februari."

Wie interesse heeft in het artikel van de gemeente Huizen hierover, kan dat hier vinden.

Uit de krant