Het grasveld voor de trouwlocatie.
Het grasveld voor de trouwlocatie. Foto: Fletcher

Fletcher: 'Vis en bruidsparen geen combi'

Politiek


HUIZEN – Fletcher Hotels is niet te spreken over plannen om een viskraam te plaatsen op het grasveld voor de Kalkovens. De uitbater van de trouwlocatie vindt het geen geschikte combinatie. "Vis en een nieuw bruidspaar zie ik niet goed samengaan", aldus twee insprekers van de hotelgigant.

In het standplaatsenbeleid gaat het om standplaatsen die niet gevestigd zijn op de markt. Gedacht kan worden aan een bloemenstal, een viskraam of snackwagen. Deze standplaatsen verlevendigen het straatbeeld.

Nieuwe beleid 
Het oude beleid stamt uit 2011, waardoor de raad vroeg om een upgrade. Het college presenteerde vervolgens zes nieuwe locaties, waaronder één in het Nautisch Kwartier, iets waar dus niet iedereen blij mee is.

Crailo
Ook omwonenden van de parkeerplaats bij Crailo hadden bedenkingen. In de plannen zou hier in de ochtend een koffiekraam geplaatst worden. "Wij vinden de koffiewagen zeer onveilig bij de carpool bij Crailo", stelden omwonenden.

Locatiebezoek
De raad ging mee in de verhalen van beide partijen en adviseerde het college dan ook om de plaatsing van de viskraam te heroverwegen. Daarnaast zullen ambtenaren van de gemeente een locatiebezoek brengen aan de parkeerplaats. Bewoners krijgen dan de kans om de situatie te schetsen.

Uit de krant