Alle gedecoreerden op een rij samen met de burgemeester.
Alle gedecoreerden op een rij samen met de burgemeester. Foto: Carin van den Berg

Negen onderscheidingen uitgereikt

Mensen

HUIZEN - Burgemeester Fons Hertog heeft vanmorgen negen personen een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Het betrof acht inwoners uit Huizen en een inwoonster van Naarden.

Jaap Drupsteen werd benoemd tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw, wat uitzonderlijk is. Hij was onder meer vormgever/regisseur bij de VPRO. Daarnaast ontwierp hij diverse geldbiljetten. "U bent de meest onbekende, bekende Nederlander", aldus Hertog. 

Watersport
André Vink werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau voor zijn grote betrokkenheid bij de watersport. Hij was onder andere directeur van de HISWA vereniging Amsterdam en nog steeds bestuurslid bij Waterrecreatie Nederland.

De overige decorandi werden Lid in de Orde van Oranje Nassau. Deze eer viel Suat Delice te beurt voor zijn grote inzet voor de Alevitische gemeenschap in het Gooi. Dit is een humanistische stroming in de Islam.

Scheidsrechter
Hans de Jong kreeg zijn onderscheiding onder andere voor zijn inzet voor de Blaricumse voetbalvereniging BVV en zijn werk op het gebied van scheidsrechteren in deze sport. Daarnaast is hij betrokken bij de Sint Vitusparochie in Blaricum.

'Bekende Nederlander' in Huizen, Frans Kolk, was onder andere wethouder namens de PvdA en heeft daarnaast heel veel activiteiten gedaan. "Dit begon al op zijn 17e bij een clubhuis in de Jordaan. Hij is nu nog steeds betrokken bij stichtingen Sailability, Huizer Botters en Vrienden van de Bolder."

Goede Herderkerk
Martha van Manen-Hissink kreeg haar lintje onder andere voor haar inzet bij de Goede Herderkerk en de Protestants Christelijke Ouderenbond. "Ik ben nog helemaal ontdaan", zei ze na afloop. "Ik had dit helemaal niet verwacht."

Verkeer vormt een rode draad bij de onderscheiding voor Jan Peet. Hij houdt zich onder andere al 25 jaar bezig met Veilig Verkeer Nederland afdeling Gooi Noord en is 13 jaar vrijwilliger bij de Marke-de Meenthoek, waar hij zich bezig houdt met het internetcafé.

Blindengeleidehonden
Pakketbezorger en oud 'bladenman' André Visser, die met een smoes van zijn werk was gelokt en zich verplicht had moeten omkleden van zijn vrouw, kreeg een lintje voor 15 jaar pleeggezin zijn voor blindengeleidehonden en zijn tomeloze inzet voor de zwemverenigingen IJsselmeer en de Otters.

Ook de Naardense Henny Vos kreeg in Huizen een onderscheiding opgespeld. Onder andere voor haar werk bij Turnlust en de Stichting Reanimatie Huizen. Daarnaast zet zij zich in voor bewegen voor ouderen.

Uit de krant