Afbeelding
Foto: Carin van den Berg

Programma Koningsdag

Cultureel

HUIZEN - Oranje Stichting Huizen biedt in samenwerking met ondernemersvereniging 't Hart van Huizen, Insolar Eten en Drinken, de ondernemers van De Graaf Wichman, Stichting Combinatie van Korpsen en Kermisorganisatie John. F. de Voer op Koningsdag een uitgebreid programma met diverse activiteiten.

"Voor elk wat wils", zo typeert de stichting het programma van dit jaar. "Er zijn de traditionele Oranjemarkt en Kindervrijmarkt, diverse optredens op het Oude Raadhuisplein en Plein 2000, kermis op de Naarderstraat en Koningsdag wordt net als vorig jaar muzikaal afgesloten met een feestelijke Oranje Taptoe."

Het programma van de dag ziet er als volgt uit:

Oranjemarkt 2017 10.00 - 17.30 uur
De kramen staan in de Kerkstraat vanaf het Prins Bernhardplein, op het Oude Raadhuisplein en in de Kerkstraat tot aan de Langestraat. Tevens komt op de Voorbaan, Lindenlaan en Achterbaan een groot aantal kramen te staan. Terrassen completeren het geheel en ook op de Oranjemarkt zijn hapjes en drankjes ruimschoots voorradig.

Kindervrijmarkt 10.00 - 17.00 uur
De Kindervrijmarkt is alleen bestemd voor kinderen tot en met circa 12 jaar die met een kleedje op de grond hun spulletjes aan de man proberen te brengen. Begeleiders zijn van harte welkom. De kinderen kunnen 's morgens vanaf 07.00 uur zelf een plekje uitzoeken en vol is vol.

De gemeente Huizen heeft voor de kinderen ruimte vrij gemaakt in de Kerkstraat vanaf de Langestraat, op de Meentweg tussen Kerkstraat en Gooilandweg en op de Gooilandweg tussen Melkweg en E. Ludenstraat.

Dit jaar wordt ook de parkeerplaats aan de achterzijde van het gemeentehuis ingericht als Kindervrijmarkt. De ruimte voor de ingang van het gemeentehuis moet absoluut vrij blijven. Het fietspad langs het gemeentehuis en Plein 2000 wordt afgesloten. Deze strook wordt ook gebruikt voor de Kindervrijmarkt.

Oude Raadhuisplein 10.30 - 18.00 uur
Het amusementsprogramma op het Oude Raadhuisplein start om 10.30 uur met een muzikaal intermezzo door Drum- en Showband MCC uit Laren. Daarna volgen spectaculaire dansdemonstraties en live optredens van bekende artiesten. Het programma op het Oude Raadhuisplein krijgt een gezellig Brabants tintje.

Klik hier voor het hele programma.

Programma Plein 2000 14.00 - 23.15 uur
Diverse optredens van Dj's en live-actes. Klik hier voor het hele programma.

Wapen van Huizen 14.00 - 22.00 uur
Diverse live optredens. Gratis entree.

Oranjekermis Naarderstraat 10.00 - 24.00 uur

Diverse attracties.

Taptoe 20.00 - 22.00 uur
Ter afsluiting van Koningsdag wordt er op het hoofdveld van SV Huizen aan de IJsselmeerstraat 3 van 20.00 tot 22.00 uur weer een grootse Taptoe gehouden ter afsluiting van Koningsdag.

De volgende korpsen maken dit jaar hun opwachting: Rijnmondband uit Schiedam, Show en Marchingband Amantius uit 's-Hertogenbosch, Muziek en Showband Bernhard uit Amersfoort en Drum en Showband MCC uit Laren.

De Taptoe Huizen is door de bijdragen van sponsors weer gratis toegankelijk voor het publiek.

Voor informatie en het meest actuele programma: oranjestichtinghuizen.nl.

Uit de krant