Afbeelding

Gemeente opent extra balie om wachttijden te verkorten

Buurt / wijk

HUIZEN - De gemeente heeft extra personeel ingehuurd om een extra balie te kunnen openen voor de aanvraag van paspoorten en rijbewijzen. Dit meldt zij op vragen van de VVD naar aanleiding van de lange wachttijden.

Het aantal aanvragen voor paspoorten en rijbewijzen is ruim dubbel zo hoog als normaal op dit moment. De verdubbeling van het aantal aanvragen voor paspoorten komt door de maatregel van de overheid om kinderen niet meer bij te schrijven in het paspoort van hun ouders.

Aangeschreven
"Om het aantal aanvragen voor reisdocumenten enigszins hanteerbaar te houden, hebben wij betrokken ouders van december 2011 tot juni 2012 gericht aangeschreven met de uitnodiging vóór een bepaalde datum een reisdocument aan te vragen," aldus de gemeente.

Ook hebben wij een korting op de prijs van een reisdocument aangeboden met het doel het aantal aanvragen te spreiden over zes maanden. De documenten die als gevolg daarvan zijn aangevraagd verlopen tussen december 2016 en 2017. "

Poging tot spreiding
"Ondanks deze poging tot spreiding van deze nieuwe aanvragen ligt het aantal aanvragen sinds december 2016 maandelijks rond de 1.000. Normaal gesproken varieert het aantal aanvragen tussen de 400 à 500", aldus de gemeente."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant