Afbeelding
Foto: Bob Awick

Inval in witwasonderzoek, Porsche in beslag genomen

Politie

HUIZEN - Aan de Nieuwe Bussumerweg in Huizen is een inval gedaan door de politie. Daarbij zijn auto's in beslag genomen, waaronder een Porsche.

Twee personen zijn aangehouden.

Het Team High Tech Crime van de politie is dinsdagmiddag gestart met doorzoekingen in woningen en bedrijfspanden op elf locaties in Nederland.

Dit gebeurt in het witwasonderzoek '26Sassenheim' onder het gezag van het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie (OM). In totaal zijn er 4 personen aangehouden.

Hierbij staat het leveren van ‘crypto-gsm’s’ centraal: geprepareerde BlackBerry of Android smartphones waarmee alleen versleuteld kan worden gecommuniceerd.

De doorzoekingen vonden ook plaats in Amsterdam, Koggenland, Zandvoort, Almere en Zeewolde.

Im Huizen zijn ook de FIOD en Functioneel Parket bij de actie betrokken voor de inbeslagname van de boekhouding bij twee administratiekantoren. Bij de doorzoeking in Amsterdam werd een miljoen aan cash geld aangetroffen.

De politie en het Openbaar Ministerie zegt hard op te treden tegen mensen die criminelen/criminele organisaties (digitaal) ondersteunen of faciliteren. Zij worden vervolgd voor witwassen en hun criminele vermogen wordt afgepakt.

Uit de krant