Voor de gratis vaartochtjes op de Huizer Botters was veel belangstelling.
Voor de gratis vaartochtjes op de Huizer Botters was veel belangstelling. Foto: Bob Awick

Watersportdag krijgt vervolg

Sport

HUIZEN - De organisatie had gehoopt dat er meer mensen zouden komen op de Watersportdag, maar gaat zeker niet bij de pakken neerzitten. "We hopen volgend jaar te oogsten wat we nu hebben gezaaid", aldus Jos van Lochem.

De dertien diverse organisaties op het gebied van watersport hadden hun krachten gebundeld om zaterdag 20 mei aan belangstellenden te laten zien wat zij in Huizen te bieden hebben. Variërend van Van Lochems Watersportvereniging AVOH tot de KNRM, van scouting tot surfclub en van de Stichting Botters tot Vaarkracht en Sailability.

Belangstelling
Allemaal hadden zij er veel energie in gestoken om belangstellenden te ontvangen en er was ook een Gooische Gondelvaert georganiseerd. "De belangstelling was aardig tot een uur of drie."

"Toen kwam de tweede plensbui en was het wel een beetje over, terwijl het juist goed weer was voor zo'n dag. Af en toe een zonnetje, geen strandweer, alleen twee grote buien", vertelt Van Lochem."

Geëvalueerd
De dag is maandagavond door betrokkenen geëvalueerd. "We gaan het volgend jaar gewoon weer doen. In oktober gaan we bij elkaar zitten en zullen we ook bekijken of we het anders aan moeten pakken."

"Bezoekers moesten vaak omlopen van de ene kant van de haven naar de andere. Het surfstrandje lag daarbij helemaal uit de richting. Daar gaan we dan eens allemaal goed over nadenken."

Uit de krant