Hansje Doll krijgt het boekje overhandigd.
Hansje Doll krijgt het boekje overhandigd. Foto: Bob Awick

Boekje over 20 jaar Keugat

Cultureel

HUIZEN - Vrienden van het Oude Dorp Huizen hebben vanmorgen aan oud-voorzitter Hansje Doll een exemplaar van het boekje 'Het Gat van Huizen' overhandigd.

Het boekje gaat over 20 jaar Keugat, het lege gebied aan de Keucheniusstraat dat nu eindelijk een invulling krijgt. In het boekje zoeken de vrienden naar aan antwoord op een brandende vraag.

Gesteggel
Die is: "Hoe kan het zijn dat na meer dan 20 jaar politiek gesteggel, gedoe met projectontwikkelaars en grondeigenaren, kortgedingen en rechtszaken, protesten tot aan de Raad van State, het participatietraject binnen de gestelde deadline geleid heeft tot in elk geval een licht aan het einde van de tunnel?"

Het is geen gedetailleerde geschiedschrijving. In de proloog staat daarover: "Zie het als een naslagwerk, een herinnering, onder andere gebaseerd op talloze krantenartikelen en input van betrokkenen."

Grote lijnen
"We geven de grote lijnen, we nemen u mee in een traject dat velen van u altijd op afstand hebben moeten volgen. En wie weet lopen wij straks met elkaar door de Keucheniushof en andere delen van het centrum, en filosoferen over de tijd toen men in Huizen bezig was om zijn eigen gat te graven."

Voor geïnteresseerden is het boekje is verkrijgbaar voor 7.95 euro en is het te bestellen bij Charlotte Fontein via info@vriendenvanhetoudedorphuizen.nl.

Uit de krant