Eind vorig jaar werd er door de werknemers al aandacht gevraagd voor de onderhandelingen.
Eind vorig jaar werd er door de werknemers al aandacht gevraagd voor de onderhandelingen. Foto: Bob Awick

Werknemers BN International wijzen cao-bod af

Bedrijven

HUIZEN - Werknemers van BN International uit Huizen hebben het cao-eindbod van hun directie afgewezen. Nicole Boonstra, bestuurder FNV Procesindustrie, zegt over deze afwijzing: 'We hebben meerdere malen met de directie aan tafel gezeten, maar deze kwam alleen maar met verslechteringen."

"Een fatsoenlijks loonsverhoging zat er ook niet in. Het lijkt er sterk op dat de directie de oren laat hangen naar VE Partners, een private equity-bedrijf dat de eigenaar is van BN International."

Massaal nee
"De vakbonden hebben eind mei voor het laatst overlegd met de directie. Het eindbod dat daar op tafel kwam, hebben wij voorgelegd aan onze leden. Deze hebben massaal 'nee' gezegd tegen dit voorstel."

"We waren het niet met alles oneens, maar de verslechteringen moeten van tafel en de directie moet voldoen aan de eis van de eigen werknemers en met een fatsoenlijke loonsverhoging komen. Zodra de directie dit doet, zijn de bonden bereid om weer te praten", aldus Boonstra

Verslechteringen
"De werkgever wil verslechteringen voor het personeel doorvoeren, waaronder minder seniorendagen, maar stelt daar niets tegenover. Werknemers willen de huidige regelingen behouden en daarbij een loonsverhoging van minimaal 2%. De directie biedt momenteel 1%, mits alle verslechteringsvoorstellen worden geaccepteerd."

Uit de krant