Afbeelding
Foto: St. Huizer Botters

Botters meren aan in Huizen

Cultureel

HUIZEN - De haven van Huizen is vandaag opgesierd door dertig botters uit alle windstreken. Dit ter gelegenheid van het Vis Festijn dat wordt georganiseerd door Rotary Club Huizen. Zaterdag wordt bovendien de Open Dag van de Stichting Huizer Botters gehouden.

De werf zelf was vandaag het exclusieve domein van de Rotary, maar na 18.00 uur is iedereen tegen betaling van 5 euro welkom voor het avondprogramma. Er staan dan meerdere kramen met vis- en vleesgerechten, een frietkraam, een ijskar, een koffiebus, livemuziek en een 'bubbelbar' op de gasten te wachten. Zie ook huizervisfestijn.nl.

Meevaren
Bezoekers kunnen zaterdag 17 juni van 10.00 tot 17.00 uur tijdens de Open Dag van de Stichting Huizer Botters tegen een geringe bijdrage weer meevaren op een van de botters op het Gooimeer. Aan de kade ligt ook een botter voor bezichtiging. Hier wordt uitleg gegeven over het visserijverleden van de bottervloot van de Zuiderzee.

Ook op deze open dag varen er botters op het Gooimeer. Botters uit de voormalige vissersplaatsen Huizen, Spakenburg, Elburg en Harderwijk strijden om de felbegeerde wisselbeker van het Zuiderzeekamp, een wisselprijs voor de gemeente met de snelste authentieke botter.

Bouw je Bootje
Om 14.30 uur laten de jonge deelnemers en ouders van het project 'Bouw je Bootje' hun schip te water. Er is die dag nog veel meer te beleven. Zie voor het hele programma huizerbotters.nl.

Uit de krant