Gert-Jan Nagel van 'Huizen Schoon' bij het speeltuintje in zijn buurt.
Gert-Jan Nagel van 'Huizen Schoon' bij het speeltuintje in zijn buurt. "Het is er nu schoon, maar op dit soort plekken ligt vaak veel zwerfafval." Foto: Bob Awick

'Huizen Schoon' wil zwerfafval aanpakken

Natuur en Milieu

HUIZEN - Bloem Damen en Gert-Jan Nagel hebben afgelopen maanden met een aantal enthousiaste vrijwilligers 'Huizen Schoon' opgericht. Er zijn nu een website, een Facebookgroep en een actie.

Op 1 juli willen zij namelijk met vrijwilligers het zwerfvuil bij de havens opruimen. "Wie komt helpen opruimen krijgt in ieder geval een lunch van een enthousiaste sponsor", aldus Gert-Jan.

Opschoondag
'Huizen Schoon' is ontstaan na de jaarlijkse landelijke opschoondag. "Dat was op 25 maart en was georganiseerd door GroenLinks. In dit geval door Bloem Damen", vertelt Gert-Jan.

Dit was in het Bad Vilbelpark en met de vrijwilligers werden in 1,5 uur tien zakken vuil opgehaald. "En we hadden nog maar de helft van het park gedaan."

Vaker
Hij en Bloem kennen elkaar al langer en na afloop verbaasden zij zich er eigenlijk over dat zo'n dag maar één keer per jaar wordt georganiseerd. "Wij vonden dat we dat vaker moesten doen. Daarom hebben we nu Huizen Schoon opgericht."

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant