Een simpel gebakken visje met friet wil Kroon in een vispaviljoen in de Oude Haven serveren.
Een simpel gebakken visje met friet wil Kroon in een vispaviljoen in de Oude Haven serveren. Foto: Pixabay

Raad niet blij met afwijzing vispaviljoen bij Oude Haven

Politiek

HUIZEN Een uur lang heeft de gemeenteraad gisteren in haar commissievergadering gesproken over een vispaviljoen dat voorlopig nog niet in de Oude Haven komt. Initiatiefnemer Jan Kroon is hier al 3,5 jaar mee bezig.

Kort voor de vergadering had de gemeenteraad van wethouder Marlous Verbeek te horen gekregen dat het laatste voorstel dat Kroon had ingediend was afgewezen. Dit zou een vispaviljoen bij Vishandel Bunschoten BV aan de Energieweg 10 zijn.

Ongehoord
Juist die brief met het verzoek hiertoe was door de VVD op de agenda gezet om te bespreken. De partij vond het ongehoord dat de wethouder alvast een besluit had genomen met het college, zonder de mening van de raad hierover af te wachten.

Meerdere raadsleden sloten zich daarbij aan. Unaniem verzochten zij uiteindelijk de wethouder het besluit te heroverwegen en de raad te laten weten wat hieruit is gekomen.

Haven van het Gooi
De hele commissie was het er namelijk wel mee eens dat een dergelijk vispaviljoen een aanvulling is op de 'Haven van het Gooi' die Huizen pretendeert te zijn. De wethouder zelf ook.

De onderbouwing van de afwijzing werd getypeerd als slecht en bevatte punten die volgens sommigen zowel negatief als positief konden uitvallen. Een gegronde reden werd er niet in gezien.

Steunen
"Met een kleine aanpassing op het bestemmingsplan moet dit toch kunnen lukken", stelde Jessica Prins van de VVD. "Het is sympathiek en creatief en dit idee zouden we waar nodig moeten ondersteunen."

Initiatiefnemer Kroon: "We willen gewoon mensen de gelegenheid bieden om een visje en een patatje te eten. Het wordt geen volledig restaurant en op zondag zijn we gesloten."

Lees meer in het Nieuwsblad voor Huizen/HuizerNieuws van volgende week donderdag.

Uit de krant