Afbeelding
Foto: Bob Awick

Teller inzameling volkstuinen Huizen voorbij 1000 euro

Buurt / wijk

HUIZEN - De inzamelingsactie voor de door brand getroffen Volkstuindersvereniging in Huizen heeft tot nu toe al meer dan 1000 euro opgeleverd. De teller van het begin deze week gestarte initiatief staat vrijdagmiddag op 1075 euro.

De zo sociale verenging aan de Friesewal in Huizen raakte in de nacht van zondag op maandag alle materialen kwijt toen de opslagplaats in brand vloog. Voorzitter Hans van der Veen schatte dat de schade meer dan 100.000 euro bedroeg. Brandstichting is (zeer waarschijnlijk) de oorzaak. Er is nog niemand opgepakt. Het politieonderzoek loopt nog.

De inzamelingsactie is een initiatief van Huizen Schoon, een groep vrijwilligers dat begaan is met het vissersdorp. "Na het nieuwsartikel, waarin stond beschreven dat ook de druivenplanten verbrand zijn en ze nu geen druivensap voor de vrijwilligers meer kunnen maken, besloten wij dat het tijd was om wat te gaan doen", licht Gert Jan Nagel van Huizen Schoon de actie toe. "Wij willen geld inzamelen om ze te helpen snel weer een nieuwe start te kunnen maken."

De actie loopt nog tot eind september. Geld doneren kan hier.

Uit de krant