Afbeelding
Foto: Foto Miché / Peter Mol

Dode gevonden in water Huizermaatweg

Politie

HUIZEN - In het water aan de Huizermaatweg is vrijdagmorgen een dode man of vrouw aangetroffen. De politie doet onderzoek naar de identiteit van de persoon en de toedracht.

Het levenloze lichaam werd vrijdag rond 7.50 uur ontdekt. De politie zette vervolgens grote schermen om het gebied.  Er stonden veel mensen te kijken. 

Update
De politie meldt op haar Facebookpagina dat zij vanochtend rond 7.30 uur door een voorbijganger is gebeld 'omdat men iets zag drijven in de sloot langs de Huizermaatweg ter hoogte van De Haar'. Dit zou mogelijk een persoon zijn.

"Wij reden met spoed naar de betreffende locatie, waar we zagen dat het inderdaad om een persoon ging. Ook constateerden we dat deze persoon overleden was."

Sporenonderzoek
"Omdat de identiteit en toedracht op zo'n moment nog volslagen onduidelijk zijn, wordt de plek behandeld als plaats delict. We hebben namelijk maar één keer de kans om goed sporenonderzoek te doen, dus wordt van het ergste uitgegaan. Dit zijn standaardprocedures en het zegt nog helemaal niets over de daadwerkelijke toedracht."

"Zodra het mogelijk is zullen wij berichten over de identiteit van de persoon en of wij rekening houden met een misdrijf of niet. Tot die tijd willen we u vragen terughoudend te zijn in het suggereren van namen of adressen, aangezien familie nog ingelicht moet worden."

Uit de krant