Tijdens de inloop kunnen jongeren van alles doen in het centrum, van gamen en chillen tot poolen.
Tijdens de inloop kunnen jongeren van alles doen in het centrum, van gamen en chillen tot poolen. Foto: Bob Awick

Jongeren ontdekken hun talenten bij Connect

Buurt / wijk

HUIZEN - Het centrum voor jongeren Connect aan het Gooierserf kreeg vorig jaar een andere naam en een andere invulling. Er wordt nu meer voor jongeren gedaan.

"Het jongerencentrum zoals zo veel ouders het nog in hun hoofd hebben, bestaat al lang niet meer", zegt oud-medewerker Marco de Groot. "Vroeger in Tram en Tramontano en daarvoor de Kompasroos was muziek het belangrijkste", gaat hij verder.

Talenten
"Soms krijgen we nog wel eens een verdwaald mailtje van een bandje dat hier wil optreden", lacht Monique Kos. Zij is een van de jongerenwerkers die werkzaam is bij Connect. "Het jongerenwerk van tegenwoordig is meer gericht op het laten ontdekken van de talenten die jongeren hebben."

"De doelgroep van het jongerenwerk kun je indelen in drie groepen", zegt Badr Sadqi, hij is coördinator jeugd- en jongerenwerk. "We hebben tienerwerk voor jeugd van 10 tot 15 jaar, jongerenwerk voor jeugd van 15 tot 18 jaar en indien nodig of gewenst ook nog een groep van 18+." Hij schat dat ongeveer zo'n 150 tot 200 jongeren jaarlijks deelnemen aan de diverse activiteiten in Connect.

Lees verder in de digitale editie

Uit de krant